Градът на хубавите дини Любимец,  е известен и като място

...
Градът на хубавите дини Любимец,  е известен и като място
Коментари Харесай

Щерката на депутат от ГЕРБ стана шеф на общината в Любимец

Градът на хубавите дини Любимец,  е прочут и като място на „ аления “ приватизатор Николай Банев, към този момент натрупа точки като феодална твърдина на династия „ Семката “. Семейството на депутата Георги Станков – Семката, си предава властта в общинския съвет от потомство на потомство. След три мандата отпред на общината Мария Станкова, очевидно изтощена от отговорностите, благородно отстъпва мястото на щерка си Таня Станкова, която е първенец по преференции на изборите в Любимец.

 

Главата в тези новоизлюпени „ барони “ е Георги Станков, който депутатства още от 2017 година в редиците на ГЕРБ. По броя на преференциите, с които го избират към този момент 6 мандата като депутат, му съперничи само досегашната му колежка Славена Точева. Семката, също като нея, си трае в залата на Народното събрание, само че пък постоянно цопва там с шампионски резултати.

 

Рекордът му е 13 655 преференции през 2021 година Тогава - каква изненада!, като % той получава най-вече гласове в секцията, където началник на комисията е щерка му.

Семката стана прочут, откакто цяла България видя фотосите му, на които той с издути бузи духа свещи върху онази двуетажна торта за юбилея си, обилно декорирана със златна глазура, негов портрет в златна рамка, рози и 500 еврови пачки – всичко това направено от захарно тесто.

 

Запленения от политиката ветеринар по обучение очевидно знае по какъв начин да намести цялото си семейство във властта. Дъщеря му Таня освен сграбчва най-вече преференции в локалните избори, само че е определена и с цялостно единогласие от 13-те съветници в Любимец за председателката на общинския съвет. При това не е имало друго предложение за поста, нищо че съветниците са от три партии – ГЕРБ, „ ИТН “ и Българска социалистическа партия.

 

Сега Таня Станкова ще продължи фамилната управническа традиция, тъй като постът до момента, в продължение на три мандата, постоянно е заеман от майка й Мария Станкова. Госпожата най-сетне се отдръпва и влиза щерка й. по този начин Любимец се връща не в годините на посочвам, скача напряко във феодализма. На идващите парламентарни избори нищо чудно Семката да отстъпи мястото си в Народното събрание и щерка му да се окаже там с някой връх по преференции, както повелява фамилната традиция. Рокадата майка-дъщеря може да се преглежда и като опит да се откри уместно работно място за дребната Семка.

 

През 2019-2022 година въпросната Таня Станкова е била арбитър по вписванията в районния съд в Харманли. При това, в прорез със закона, тя се подвизавала в две компании, само че очевидно си е мислела, че е „ под прикритие “, тъй като там е била с семейството Кацарова. След инспекция на Инспектората на Министерството на правораздаването е уволнена дисциплинарно през май 2022 година поради този спор на ползи. Върховният административен съд, където тя апелира уволнението си, го удостоверява.

 

Явно такива „ дребни “ елементи в Любимец не впечатляват локалната общност, тъй като дъщерята на Семката освен влиза в общината, само че и става неин началник. Такова нещо може да се случи в действителност единствено в Любимец.

Автор: Уикенд

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР